0

OneNote – цифров бележник винаги под ръка

Създаване и споделяне на бележки, съхранявани в облака, съвместна работа – всичко това и още повече предлага One Note. Приложението често е недооценявано, въпреки че е мощен инструмент. Представяме възможностите на OneNote.

OneNote е цифров бележник, отличаващ се с интуитивно обслужване, който винаги можете да носите със себе си. Приложението дава много възможности – от подреждане на всички бележки през спестяване на време до сътрудничество в реално време с приятели. Интеграцията с One Note осигурява достъп до необходимите приложения от всяко устройство и навсякъде.

Основни функции на OneNote:

  • създаване на нов бележник
  • създаване на бележки на Вашия браузър
  • добавяне на линкове
  • вмъкване на изображения и видео
  • добавяне на страници
  • създаване на таблица
  • запазване на бележки
  • споделяне на бележки в онлайн режим
  • сътрудничество

OneNote Ви позволява да организирате Вашите бележки, да им давате приоритети и задавате напомняния, а също и да водите много бележници. Можете да създавате бележки с клавиатурата и да рисувате всякакви форми както с молив върху лист хартия. Без помощта на мишката, можете да изберете, например, маршрута и местоположенията, които желаете да видите на карта. Направените на ръка бележки могат да бъдат преработени в печатен текст. OneNote е също така бързо търсене или създаването на уеб изрезки. Всичко това дава възможност за още по-лесно илюстриране на идеите. Използвайки тагове и разделяйки на секции (напр. дом, работа, училище) можете почти мигновено се намерите необходимата бележка, без да губите време в досадно търсене на документ, съхраняван на Вашия компютър. OneNote ви позволява да работите съвместно с когото и да е – колеги, роднини или приятели. С приложението можете да следите и синхронизирате промените от всяко място и устройство, освен това всички направени промени се запаметяват автоматично.

Още повече възможности

Microsoft не спира да подобрява предлаганите решения. OneNote не само разпознава ръкописни бележки, но и решава математически задачи. Също така възпроизвежда процеса на създаване на рисунки, правени на ръка. Промени дочакаха и мрежовите ножички, които позволяват записване на страници като отметки, маркиране на избрани фрагменти от текст или изображения, и след това да ги запишете като отделни бележки. Актуализацията на приложението OneNote промени и версията на десктопа. Потребителите могат директно да прикрепят документи директно във формат PDF и DOCX.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *