0

Кратко представяне на Office 2016 Home and Business

microsoft-office-home-business-2016Няма смисъл да представяме офис пакета на Майкрософт – пакет от програми, променила завинаги методите и начините за обработка на информация.

Стандартно, офис пакета се състои от  между 10 и 15 различни приложения според начините на лицензиране и типа на продукта.Office Home and Business 2016 e версия, която предоставя най-необходимите инструменти за извършване на всекидневните задачи за малък и среден бизнес.

Тъй като има версия Office Home and Student , е редно да се отговори на въпроса – а защо не нея и каква е разликата.

Office Home and Student е предназначен за обучаващи се лица и домашни потребители. Лицензът на употреба не позволява използването за офис пакета за комерсиални цели. И липсва най-важното приложение – Outlook в Home версията.

Читателят може да не подозира, но именно Microsoft Outlook е приложението, което дава лице на процесите на бизнеса. Като ненадминат по брой ползватели клиент за електронна поща, начините за обработка на писмата, отговори до няколко абоната, стандарти за съхраняване на информация и опазването и добавяне на задачи, срещи и комуникация , Microsoft Outlook е именно тази програма, по която се движи бизнеса в световен мащаб. Въпреки че в България сме свикнали да използваме по-базови или уеб базирани пощенски клиенти (Като прочутия abv.bg например), точно Microsoft Outlook се явява стандарт за работата с електронна поща, както и целия Microsoft Office – стандарт за офис пакет като функционалност.

Освен че е достъпен на 40 езика (ведно със съответните пакети за проверка на правописа) , Office Home and Business е и остава почти единственото решение за ползване на Офис, което комбинира ценова изгодност  и относителна гъвкавост. Рaзбира се, това върви с няколко ограничения.

Като тип лиценз, Microsoft Office Home and business 2016 е FPP (full packaged product).Това е по-скоро retail  продукт, може да се продава практически от всеки търговец, няма нужда да е специализиран.

Като информационен носител продуктът е Media less- не съдържа USB носител на информация, CD или DVD диск. Клиентът получава кутийка с инструкции, оригинален ключ и холограмен стикер.

Съдържанието на офис пакета се изтегля от сайт на Майкрософт като за идентификация се използва ключа, приложен в кутийката. За да се инсталира лиценза е необходим ключ, за да се активира също трябва да се създаде акаунт в live.com,  за да се получи достъп до услугите на Microsoft.

Лицензът дава право за употребата на копието на софтуера на 1 устройство, от 1 потребител.Може да се използва за комерсиална употреба.

Език на ползване се избира не при покупката на лиценза, а при избор на инсталационен файл при изтеглянето на лицензното копие.

Лицензът има т.нар “License mobility” –може да бъде пренасян от едно устройство на друго, при разрешените за това опции (не по често от веднъж на 90 дни).

Доказването на собственост върху лиценза се удостоверява със следните реквизити:

Фактура за придобиване, оригиналното съдържание на закупения продукт (кутийка, карта с ключ, книжка с инструкции).

Office Home and Business 2016 съдържа следните програми:

Word – всеизвестния текстов редактор

Excel – електронни таблици

PowerPoint – за създаване на презентации

Outlook – клиент за електронна поща и бизнес процеси

OneNote – незаменим инструмент за записване на събития и други  данни.

В Home and Business няма да намерите Publisher или Access –  те са привилегия на по-скъпите издания от типа на Office Professional.Но за нормална всекидневна работа си има всичко необходимо.

Към лиценза не вървят Онлайн услуги като OneDrive например, Office Home and Business може да се ползва само On Premise –локално инсталиран на компютъра. Няма версия за таблет, изискванията за работа са 3 ГБ дисково пространство и процесор с поне 1 гигахерц тактова честота и 1 Гигабайт оперативна памет – опции, които отнемат възможностите на по-слабите устройства от настолен или преносим компютър да работят с Office.

Ценово – Office Home and Business  е On Premise софтуерен пакет  с най-ниската цена за бизнес цели.З а разлика от по-скъпите версии, при обемното лицензиране (Office Standard и Office Professional Plus).


    Искате ли да научите повече?

    Оставете своя номер за връзка и/или имейл адрес и наш експерт ще се свърже с вас и ще отговори на въпросите ви

    За подробна информация относно обработката на лични данни, моля, вижте политиката за поверителност.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *